vulgaris

Maldhy Bongers Klassiek Homeopaat

vulgaris

 

 

Depressieimage001


Een vitaal mens heeft levenslust, voelt zich in balans en heeft de energie zijn problemen op te lossen. Bij depressiviteit is dit vermogen geblokkeerd. Als homeopaat zoek je een passend middel dat de levenslust van de mens stimuleert. Het voordeel is dat er nauwelijks bijwerkingen optreden. Het middel werkt door het zelfregulerende vermogen te activeren via de natuurlijke stof. Een ander voordeel is dat men niet elke dag medicijnen hoeft te nemen. Vrouwen met een postnatale depressie kunnen ook goed reageren op een passend homeopathisch geneesmiddel.

depressiefoto


Het is geen probleem wanneer men al een antidepressivum gebruikt. Er wordt gestart met de homeopathische behandeling naast het antidepressivum. Na enkele maanden kan evt. worden afgebouwd (in overleg met de huisarts of specialist).

 

 

Dementieimage001


dementie

Dementie is een toenemende aandoening in onze vergrijzende bevolking

Dementia cases, wereldwijd (Robin Murphy)
2000 = jaartal
M = miljoen

2000 2010 2020 2030 2040 2050
30 M 35 M 48 M 65 M 90 M 115 M

Met op het individu gerichte klassieke homeopathie kan er een bijdrage geleverd worden aan de gedragsproblematiek van de dementerende mens.

Zeker in het beginstadium zie je vaak boosheid en angst. Ze verliezen zichzelf, blijven in de boosheid hangen. Als je dit kan oplossen met een homeopathisch middel voor boosheid dan lijden ze minder en is het voor (mantel) verzorgers ook minder zwaar.

Vaak hebben mensen met dementie angsten. Men herkent de omgeving niet goed, zeker als ze verhuisd zijn. Ze raken de weg kwijt en kunnen het met hun geest niet goed meer beredeneren. Ze voelen zich onveilig. Met een homeopathisch middel kan de angst worden verminderd zodat de persoon zich weer prettiger voelt. Bij reguliere medicaties is de kans op bijwerkingen groter.

 

 

Ziekte van Pfeifferimage001


De ziekte van Pfeiffer is een virusziekte die via mond-op-mond contact kan worden overgebracht. 90% van de mensen komt met het virus in aanraking en een klein percentage wordt ook echt ziek. De ‘klierkoorts of kusziekte’ komt vooral bij pubers en jong volwassenen voor. Het virus verspreidt zich meestal naar alle lichaamsorganen, wat maakt dat er veel verschillende symptomen ontstaan.
- Rode keel en vaak is er een amandelontsteking met witte stippen of beslag.
-Hoge koorts.
-Lymfklierzwellingen in hals en nek (soms ook milt en lever).
-Vermoeidheid (kan maandenlang duren, soms het gevoel zelfs na jaren nooit meer de oude te zijn sinds de ziekte).
-Er kunnen griepsymptomen zijn.

Via bloedonderzoek kan de diagnose ‘ziekte van Pfeiffer’ worden gesteld. Iemand die aan deze ziekte lijdt, heeft namelijk een abnormaal hoog aantal witte bloedlichaampjes. Is de diagnose gesteld dan kan het genezingsproces aanzienlijk versneld worden met homeopathie. Veel water en vruchtensap drinken en vooral heel goed rusten (minstens een maand).
Indien u genezen bent verklaard en u voelt zich nog steeds niet de oude blijf daar dan niet te lang mee sukkelen en maak de stap naar de homeopaat.

 

 

Kinderwens en homeopathieimage001

 

In veel relaties ontstaat op een gegeven moment het verlangen om kinderen te krijgen. Helaas laat de zwangerschap soms op zich wachten of lukt het niet om zwanger te worden. 20 % van de stellen overkomt dit. Wat dan?

Regulier

Een veel gekozen manier om zwanger te worden is IVF. De slagingskans hierbij ligt tussen de 14 en 28 % per behandeling. Bij onderzoek naar verminderde vruchtbaarheid worden regelmatig geen duidelijke oorzaken gevonden. Ook leidt lang niet iedere reguliere behandeling tot succes. De emotionele en lichamelijke belasting van de reguliere behandelingen kan groot zijn. Dit zijn redenen om te kiezen voor de milde, duurzame, natuurlijke en veilige homeopathische aanpak. Die ook vrij is van bijwerkingen.
De homeopathische behandeling kan gericht zijn op hormonale klachten, de kwaliteit van baarmoeder, eicel of zaad. Een individueel passend middel kan ook emotioneel ondersteunen.

Ook wanneer gekozen wordt voor reguliere behandeling kan homeopathie een goede ondersteuning zijn. Zelfmedicatie is geen optie bij verminderde vruchtbaarheid. (bron: kvhn)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnV4tPyv0z7fwKS2o4lFzwwyhUGK7J0aL7NhQiIvCCLXJ-PUDK

 

 


Ziekte van Lymeimage001De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia burgdorferi bacterie, die meestal wordt overgebracht door harde teken die op verschillende zoogdieren en vogels leven.
De ziekte heeft een naam gekregen na de ontdekking in 1975, toen zich meerdere gevallen voordeden in de plaats Lyme, in de Verenigde Staten. Daarna is de ziekte gesignaleerd in andere delen van de Verenigde Staten en Europa, waaronder in Nederland (20% van de teken is besmet). De ziekte van Lyme treedt vaak op in de zomer en de vroege herfst, meestal bij mensen die in een bosrijke omgeving wonen.  Besmetting van de mens vindt gewoonlijk pas plaats nadat de teek 24 uur op het lichaam vastgezogen heeft gezeten. Na 3 tot 32 dagen verplaatsen de bacteriën zich verder door de huid en verspreiden zich in de lymfe of door het bloed naar andere organen of delen van de huid.
Symptomen

80% van de gevallen begint de ziekte in de huid als een grote rode plek. De plek breidt zich uit. De helft van de mensen ontwikkelt snel daarna meerdere, vaak kleinere rode plekken op de huid. Uit voorzorg wordt dan aangeraden antibiotica te nemen. Blijven er klachten aanhouden, moeheid, rillingen, koorts, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn dan is het goed mogelijk dat het afweersysteem van slag is geraakt. Antibiotica helpt dan vaak niet meer.

Homeopathie kan dan ondersteuning bieden. Van oudsher zijn er al in de homeopathie geneesmiddelen voor handen die de gevolgen van een insectensteek aanpakken. Ook hier geldt dat het best homeopathische middel past bij de constitutie (geheel) van de persoon. Het middel moet ook passen bij onderliggende problemen, waarom ontstaan anders bij sommige mensen blijvende klachten na een beet door een besmette teek  (zie: kopje homeopathie-vatbaarheid)


Als iemand na een tekenbeet een rode cirkel om de beet krijgt, het zogenaamde EM(Erythema migrans), dan is er altijd sprake van een besmetting met de ziekte van Lyme.
Verder onderzoek is niet nodig. Het EM komt helaas maar bij 50-60 % van de besmette personen voor en kan ook weken na een tekenbeet pas optreden. Heeft u een tekenbeet maar is onduidelijk of u besmet bent omdat er geen kring ontstaat, dan kunnen homeopathische middelen uit voorzorg ingezet worden.   

http://ts4.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=4819142782615875&id=d1af65fee051bcd18d84d109e6bf2433&url=http%3a%2f%2fwww.ingelicht.be%2fimages%2fbig%2f8032%2foorzaak-ziekte-van-lyme.jpg