maldhybalkona

Maldhy Bongers Klassiek Homeopaat

maldhybalkonb

Maldhy Bongers (1959)

Kom uit een ondernemersgezin met vijf kinderen. Ben getrouwd en heb twee kinderen.
Sinds 1986 ben ik actief bezig met het bestuderen van het lichamelijk en geestelijke welzijn van de mens. Heb ruim 42 jaar ervaring in het werken met kinderen,jongeren en volwassenen in het onderwijs en in de alternatieve zorg als holistische Gestalt en Psychosynthese coach. Sinds 2003 ben ik mij toe gaan leggen op de holistische geneeswijze Homeopathie.

Toen ik jaren geleden vanwege aanhoudende klachten aangaande vermoeidheid ,concentratiestoornis en overgevoeligheid voor prikkels bij de zoveelste arts terecht kwam adviseerde deze mij het bekende middel Ritalin te gaan gebruiken. Als ik een dag veel zou moeten werken kon ik wat meer nemen van het middel en op een vrije dag wat minder. Ik zou met behulp van Ritalin mijn balans dagelijks behouden. “Zie het als een bril, die je altijd bij je hebt maar niet altijd op zet, pas als het nodig is gebruik je hem” was zijn antwoord. Ik schrok hiervan en dacht; dit klopt niet, dit is niet de weg van genezing die ik nodig acht. Ik ben al helemaal geen voorstander van blijvend gebruik van medicijnen. Het middel wordt ook voorgeschreven bij ADHD klachten.

In die tijd was ik me al aan het oriënteren op de homeopathische geneeswijze en stapte ik voor het eerst in mijn leven naar een homeopaat. Na een uitgebreid gesprek werd mij een middel voorgeschreven, passend bij mijn persoon en mijn klachten. Daarna ging ik me elke week beter en fitter voelen. Nieuwsgierig ging ik me verder verdiepen in deze geneeswijze met als gevolg dat ik de studie homeopathie startte. Enthousiast heb ik het eerste jaar doorlopen en met grote verbazing zag ik wat voor vele mogelijkheden er waren binnen de klassieke homeopathie, om mensen te helpen bij uiteenlopende klachten,...het deed mijn mond open vallen!!!. Ik had zoveel studies en trainingen gevolgd over het welzijn en de gezondheid van mensen en nergens werd mij verteld dat er ook een mogelijkheid van homeopathie was om tot oplossingen te kunnen komen. Waarom weet niet iedereen dit? Zelfs op de scholen en in de hulpverlening waar ik gewerkt heb sprak niemand over homeopathie!! Vanaf dat moment was het voor mij duidelijk en volgde ik gedisciplineerd en gemotiveerd de vijfjarige opleiding .
Na deze studie heb ik mij gevestigd in een eigen praktijk vanwaar uit ik mensen van alle leeftijden help middels homeopathie.

Gevolgd: 5 jarige HBO opleiding tot Klassiek Homeopaat te Eindhoven